Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Persoonlijke blog over leefstijl

Nederland / Reizen

Dichtbij het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug vind je het luxe vakantiepark Hof van Salland. Hier vier je een ontspannen vakantie in ruime en exclusieve villa’s met wellnessmogelijkheden midden in de natuur. Als je ’s ochtends wakker wordt, hoor je de vogeltjes fluiten. En kijk niet vreemd op als er een eekhoorntje door de tuin van je villa rent. Bij Hof van Salland vind je naast rust, ruimte en natuur ook uitstekende parkfaciliteiten, zoals een verwarmd buitenzwembad met peuterbad, tennisbaan en een culinair restaurant. Dankzij de centrale ligging van het vakantiepark is er altijd wat te doen. Het vakantiepark Hof van Salland is de perfecte uitvalsbasis om de prachtige omgeving en bezienswaardigheden te ontdekken. 

Groots genieten op een kleinschalig vakantiepark

Of je in een weekend kunt ontprikkelen en opladen? Bij Hof van Salland ben je aan het juiste adres. Hier ben je er écht even tussenuit. Na een dag werken, stappen we in de auto richting Overijssel. Ons weekend ging zorgeloos van start met een warm welkom en opgemaakte bedden bij aankomst. Al bij aankomst valt het op hoe goed onderhouden het vakantiepark is. De omgeving is één en al natuur, maar ook op het park zelf is het heel groen met veel bloemen. Het park is ruim opgezet en er hangt een gemoedelijke sfeer waar we ons meteen thuis voelen.

Onze exclusieve vakantievilla bevindt zich midden in de Overijsselse natuur en beschikt over een ruime, groene tuin. Onze accommodatie is van alle gemakken voorzien. Een kopje koffie uit de espressomachine van Illy, een gasgestookte haard en zachte boxspringbedden voor een goede nachtrust. De keuken is volledig ingericht en via de openslaande deuren kom je op het terras met luxe tuinset en parasol. Overal zijn horren en voor de allerkleinsten zijn er traphekjes. Extra ontspannen? Kies dan voor een luxe villa met een sauna, whirlpool en sunshower. Tip: Bij de receptie zijn heerlijke JANZEN producten te koop voor net dat beetje extra ontspanning.

Verkoeling en ontspanning in het buitenzwembad

Natuurlijk is een vakantie niet compleet zonder zwemplezier. Althans, als je het aan mijn jongens vraagt. Het verwarmde bad is het hele jaar geopend en omringd door beplanting waardoor je een beetje beschut zit. Het is een heerlijke plek voor verkoeling op warme dagen, maar ook op minder mooie dagen kun je heerlijk zwemmen. Rondom het zwembad is alle gelegenheid om lekker te ontspannen op de ligbedden. Bij de poolbar kun je drankjes halen. Terwijl de jongens lekker samen zwemmen, blader ik door een tijdschrift die ik heb meegenomen uit de villa.

Het is lang geleden dat mijn man en ik samen op de tennisbaan hebben gestaan. Al voor ons weekendje op Hof van Salland verheugde ik mij erop om weer eens een balletje te slaan. We hebben onze rackets niet meegenomen, maar dat is geen probleem. Rackets en ballen zijn te leen en de all weather tennisbaan is beschikbaar voor alle gasten. Er zijn geen kosten aan verbonden, maar reserveren via de receptie is aan te raden. ’s Avonds eten we een hapje in onze villa, maar je kunt ook heerlijk eten bij restaurant De Hazelaer of maaltijden afhalen. En wat is het toch heerlijk om voor het slapen nog even te genieten van de wellnessfaciliteiten in onze villa. We hebben allemaal zo heerlijk geslapen in de grote boxspring bedden.

Als je in Hellendoorn bent, dan moet je ‘D’r op Uut’

Dankzij de centrale ligging van Hof van Salland is er in de omgeving altijd wat te doen. Er zijn volop wandel- en fietsroutes om de veelzijdige natuur te verkennen. De Sallandse Heuvelrug is één van de grootste aaneengesloten heidegebieden van Europa. En je weet nooit wat je hier tegenkomt. Weilanden vol grazende koeien, een ringslag op het pad of een ree die bij zonsopkomst zoekt naar eten. De imposante heuvels in het Nationale Park stammen uit de ijstijd en zandverstuivingen maken het indrukwekkende landschap af. Je kunt hier eindeloos struinen, op ontdekking door frisgroene bossen en spoorzoeken door weilanden en graslanden.

Bij de Lemelerberg en in Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug met o.a. de Eelerberg, Hellendoornse Berg en Holterberg vind je tal van gevarieerde wandelroutes. Direct vanaf je vakantievilla kun je ook heerlijk wandelen, bijvoorbeeld Rondje Boksloot. Deze route is 3 á 4 kilometer en gaat dwars door de weilanden. Ik vond het een heerlijke wandeling om de dag mee te starten.

Avontuurlijk fietsen in BikePark Holten

Ben je in voor avontuur? Huur een kano en vaar over de Regge, doe een uitdagend parcours in één van de klimbossen in de buurt of ga mountainbiken. Naast de mountainbike routes in de natuur is BikePark Salland Twente in Holten een aanrader. Het is net een fietspretpark met wel 100 uitdagingen die je met je mountainbike kunt trotseren. Dit park is er speciaal op ingericht om je rijtechniek en skills goed te kunnen oefenen. Mountainbiken vind ik één van de leukste activiteiten om met mijn gezin te doen. Wel vind ik het belangrijk dat mijn jongens de juiste vaardigheden leren. Daarom boekte ik een ouder-kind clinic.

Henk, eigenaar van het park en gecertificeerd instructeur, nam ons een ochtend mee op sleeptouw en gaf handige tips en tricks om onze techniek te verbeteren. We leerden kijktechnieken, draaien om hindernissen, de juiste fietshouding, klimmen en dalen, effectief remmen en schakelen. Maar we hebben ook angsten overwonnen, een flinke adrenaline boost gekregen en vooral veel plezier gemaakt.

Fietsen huur je direct bij Hof van Salland en het is ongeveer een uurtje fietsen naar het BikePark. Vanwege de afstand voor de kinderen besloten wij om mountainbikes direct bij Jan Stam Fietsverhuur in Holten te huren. Vanaf daar is het BikePark nog geen tien minuten fietsen. Tip: Tegenover de fietsverhuur aten we het meest lekkere ijs bij ijssalon De Biester.

Genieten van de tijd voor elkaar

Lekker fietsen en wandelen, genieten van de prachtige omgeving, uren buiten spelen en heerlijk zwemmen in het verwarmde buitenbad. Het is zo aan te raden om af en toe rust in te plannen om te ontprikkelen en bewust offline te gaan. Niet alleen mijn man en ik hebben hier behoefte aan, maar het doet de kinderen ook goed. Opgroeien en ontwikkelen kost veel energie.

In Hof van Salland konden we allemaal ontsnappen aan de constante stroom van prikkels en opladen in een rustgevende omgeving. De jongens hebben zich geen seconde verveeld of gevraagd om beeldschermen, maar waar ze wel om vroegen is of ze nog een keer mochten tennissen of zwemmen. Voordat we überhaupt weg waren, vroeg Boris: ‘Mam, gaan we hier nog een keer naar toe?‘ Ik geef hem geen ongelijk. Hof van Salland is een heerlijke vakantiebestemming voor de hele familie, maar biedt ook een romantisch weekendje weg voor twee, yoga retraites en mountainbike experiences.

Meer in Overijssel

Speelbospad Nijverdal
Wandelen op de Lemelerberg
Natuurmuseum Holterberg

SHARE: 

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

tastybasics logo