Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Dagboek
branding shoot

Afvallen is niet altijd makkelijk voor mij. Als ik gewicht wil verliezen, neig ik altijd naar een streng eetregime. Alles of niets. Maar nadat ik mij de hele dag heb ingehouden, eet ik er ”s avonds op de bank weer een kilo bij. Als kip zonder kop rende ik de afgelopen tijd rond. Ik had geen concreet doel. En iedere maandag voelde het alsof ik opnieuw moest beginnen. Mijn eerste instinct was om in de slachtofferrol te kruipen. Lekker mijn kop in het zand te steken en net doen alsof het er niet is. Echt, voor die rol verdien ik een Oscar.

Mijn hunker naar fitheid en innerlijke rust wint het (gelukkig) iedere keer van mijn zelfmedelijden. Als je mij al een tijd volgt, dan ben je vast de tel kwijt geraakt aan afvalpogingen. Ondanks een flinke groei in zelfkennis en zelfliefde blijft het lastig om mijn gewicht te accepteren. Welkom bij de geef nooit op show. In deze wekelijkse blog over afvallen deel ik mijn voortgang en updates over eten, bewegen en struggles.

Afvallen met hitte

Voordat ik kinderen had, kon ik heel goed tegen hitte. Vakantie betekende smeren en keren, tientallen boeken lezen en vooral zon, zee en strand. Maar als het kwik nu al boven de 25 graden stijgt dan voel ik mij binnen de kortste keren licht in mijn hoofd en lamlendig. Ik had mij voorgenomen om vandaag mijn stappendoel te halen en nog wat extra te bewegen, maar meer dan een paar baantjes trekken in de Cattenbroekerplas kom ik niet.

Vanochtend begon ik mijn dag met kwark, blauwe bessen en granola. Als tien-uurtje besloot ik een eiwit shake te nemen om het ‘hongergevoel’ te remmen. Ik deed ruim een uur over 100 ml, want ik moest heel erg wennen aan de smaak. Het hielp even, maar al gauw kon ik niet wachten tot de lunch. Ook ’s middags kreeg ik veel trek. Ik moet duidelijk weer wennen aan minder eetmomenten per dag.

Terug naar gezonde routine

Had ik al gezegd hoeveel kilo ik ben aangekomen tijdens onze vakantie? Het zijn maar liefst 4 kilo’s. Misschien schrik je ervan, maar mijn gewicht fluctueert enorm. Ik kijk er dan ook niet echt van op. Natuurlijk baal ik wel, maar ik verander er nu toch niets meer aan. Ik heb mij voorgenomen om mij niet schuldig te voelen. Met volle teugen heb ik genoten van mijn vakantie waaronder lekker eten. Na deze vakantie pak ik mijn gezonde routine weer op door te focussen op gezonde maaltijden met veel groenten en eiwitten. Geen detox of uithongerdieet.

Inmiddels zit week 1 (ja oké, van poging 301) er alweer op. Lastige momenten waren twee barbecues en een verjaardag. Verder had ik wat intensiever kunnen sporten en meer water moeten drinken (in plaats van cola zero). Maar ik ben redelijk tevreden met het resultaat. Waarom redelijk? Er is -1,7 kilo af, maar mijn vetpercentage is 0,8% gestegen. Dit heb ik gemeten met de InBody smart weegschaal. En dit is voor het eerst dat er zo’n sterke stijging in mijn vetpercentage zit. Natuurlijk had ik liever een daling gezien. Maar goed, lekker doorgaan met week 2 en dan kijken wat de meting doet.

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

tastybasics logo