Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Cultuur en Media / Reviews
netflix

Met al die streamingdiensten weet je toch gewoon niet meer wat je moet kijken? Stefani to the rescue, want ik heb weer wat toffe kijktips voor je op een rijtje gezet. Zo hoef je geen tijd te verspillen aan eindeloos zappen, maar kruip je meteen lekker op de bank. De kijktips van films en series uit deze blog kun je (bijna) allemaal streamen via o.a. Netflix, Videoland, HBO, Disney+, Apple tv, NL Ziet en/of Prime. Maar ik deel ook tips voor bijvoorbeeld de nieuwste bioscoopfilms.

In de bioscoop: Inside Out 2

Soms lopen emoties hoog op. En probeer dan maar eens onder woorden te brengen hoe je je voelt. De animatiefilm Inside Out bood mij een opening om over al die ingewikkelde emoties te praten met mijn gesloten prepuber. Met een boeiend verhaal moedigt Inside Out kinderen aan om hun emoties te erkennen en te begrijpen. Het helpt om in te zien dat emoties behoorlijk overweldigend kunnen zijn, maar allemaal een belangrijke rol spelen en bijdragen aan je algehele welzijn. Deze film zet je aan het denken en helpt jong en oud herinneren dat ze meer dan goed zijn zoals ze zijn Inside Out is te zien via streamingdiensten, deel 2 is nu te zien in de bioscoop.

B&B Vol liefde

Wat is het toch heerlijk om weer mee te mogen kijken met de zoektocht naar liefde. Er zijn weer volop verschillende (eigenzinnige) types verzameld die ons meenemen in hun zoektocht naar een partner. We volgen échte mensen zonder filter en dat levert kneuterige televisie op. Het is heerlijk om mee te genieten van de ongemakkelijke gesprekken en situaties. Je moet wel wat tijd investeren, want de afleveringen duren bijna een uur en je hebt al heel wat in te halen. B&B Vol Liefde is terug te zien op NL Ziet.

Pedaco de Mim

Een volgende kijktip in deze reeks films en series is de Braziliaanse Pedaco de Mim. In dit familiedrama maak je kennis met de bloedmooie Liana. Haar huwelijk staat al een tijd onder spanning, omdat het niet lukt om zwanger te worden. Na een zeldzaam fenomeen is ze toch zwanger van een tweeling. Maar dan van twee verschillende mannen. Het klinkt ongeloofwaardig, maar dit komt soms voor. Vanaf dat moment staat alles op losse schroeven en probeert Liana om ten koste van alles haar gezin bij elkaar te houden. Het ene drama volgt op het andere drama in sneltreinvaart. Het web van leugens en bedrog wordt groter en groter. Ik bleef maar kijken omdat ik wilde weten hoe dit drama zou aflopen. Pedaco de Mim is te zien op Netflix.

Neem een kijkje bij alle kijktips voor films en series

Binnenstebuiten

De stemmen in het hoofd van tiener Riley zijn tot leven gebracht. En hoe! Binnenstebuiten is een heerlijke animatiefilm voor het hele gezin waarin we kennis maken met een jong meisje dat naar een andere stad verhuist. Ze laat haar vrienden en ijshockeyteam achter en moet naar een nieuwe school. Als je net begint met puberen dan gaat dat natuurlijk met de nodige emotionele instabiliteit. Haar issues krijg je mee doordat ze wordt bestuurd door vijf emoties, die samen of om de beurt het voortouw nemen. De dynamiek tussen de verschillende emoties is geniaal bedacht. Kinderen krijgen een kleurrijk avontuur voorgeschoteld. Binnenstebuiten is een animatiefilm voor het hele gezin. Binnenstebuiten hebben we gekeken via Disney+ en Binnenstebuiten 2 is nu in de bioscoop te zien.

Dark Matter

Mijn man en ik zijn samen begonnen aan de science fiction serie Dark Matter op Apple+, maar we hebben de serie niet afgekeken. In Dark Matter wordt Jason ontvoerd naar een alternatieve versie van zijn leven. De serie laat je nadenken over de keuzes die je hebt gemaakt of nog te maken hebt in je leven. ‘Wat als’ je een andere beslissing had genomen, hoe had je leven er dan uitgezien? Het thema is super interessant, maar de plots zijn enorm ingewikkeld. Goed opletten dus als je gaat kijken. De plots zijn enorm ingewikkeld. Ik kon er toch niet voldoende inkomen om de serie af te kijken.

A Good Girls guide to murder

Het is eigenlijk een misdaadserie voor tieners, maar ik denk dat A good girl’s guide to murder iedereen aanspreekt. Pip besluit voor haar schoolproject een vijf jaar oude moordzaak te onderzoeken. Tiener Andie Belle was op een dag spoorloos verdwenen, waarna haar vriendje Salil de moord bekende en zelfmoord pleegde. Pip gelooft alleen niet dat de vriendelijke jongen het in zich had om zo’n gruwelijke misdaad te plegen en besluit zijn onschuld te bewijzen. Als je zin hebt om een spannende misdaadserie te kijken, dan zit je met A Good Girls Guide to Murder op Netflix helemaal goed.

Let him go

Diane Lane en Kevin Costner spelen de hoofdrol in deze western. Nadat hun zoon overlijdt en hun schoondochter hertrouwt met een gewelddadige man, gaat dit oudere echtpaar hun kleinzoon redden van zijn machtige nieuwe familie. Vanaf het begin van de film hangt een grimmige sfeer en je voelt aan dat de boel gaat escaleren. De film blijft spannend en intrigerend, maar is een heuse tranentrekker. Potje janken? Let him go is te zien op Netflix.

Heb je een kijktip voor mij? Plaats ‘m in een reactie onder deze blog!

SHARE: 

GERELATEERD

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

tastybasics logo