Search
Close this search box.

Persoonlijke blog over leefstijl

Dagboek / Leefstijl

Afvallen is niet altijd makkelijk voor mij. Als ik gewicht wil verliezen, neig ik altijd naar een streng eetregime. Alles of niets. Maar nadat ik mij de hele dag heb ingehouden, eet ik er ’s avonds op de bank weer een kilo bij. Als kip zonder kop rende ik de afgelopen tijd rond. Ik had geen concreet doel. En iedere maandag voelde het alsof ik opnieuw moest beginnen. Mijn eerste instinct was om in de slachtofferrol te kruipen. Lekker mijn kop in het zand te steken en net doen alsof het er niet is. Echt, voor die rol verdien ik een Oscar.

Mijn hunker naar fitheid en innerlijke rust wint het (gelukkig) iedere keer van mijn zelfmedelijden. Als je mij al een tijd volgt, dan ben je vast de tel kwijt geraakt aan afvalpogingen. Ondanks een flinke groei in zelfkennis en zelfliefde blijft het lastig om mijn gewicht te accepteren. Welkom bij de geef nooit op show. In deze wekelijkse blog over afvallen deel ik mijn voortgang en updates over eten, bewegen en struggles.

Als je net lekker in die flow zit

De weken vliegen voorbij. Afgelopen week was alweer de derde week dat ik actief deel over mijn gewicht. En net als je denkt dat je lekker in de flow zit, volgen er verjaardagsfeesten en barbecues. Bij feestjes, borrels en etentjes buiten de deur vind ik het lastig om de verleiding van lekker eten te weerstaan. Mijn man werd 40 jaar en daar hoort natuurlijk taart bij. Het gebak sloeg ik over, maar ik heb ’s avonds wel pizza gegeten. Wat bestel je anders in een pizzeria? Het weekend erna volgde een uitgebreide barbecue voor de familie. Naast watermeloen en salades was er ook veel chips, hamburgers, sateetjes, drank en stokbroodjes aïoli.

Aan het begin van de barbecue ging het nog goed. Ik koos bewust voor de olijfjes en de snackgroenten met tzatziki. Ik dronk geen alcohol, maar cola zero. Daarna een hamburger en wat salade. Ik wil niet obsessief met eten bezig zijn en daarom probeer ik zo ‘normaal’ mogelijk te eten. Toch ging het later op de avond helemaal mis toen er chocolade op tafel kwam. Ondanks de afspraken die ik vooraf met mezelf heb gemaakt, heb ik mezelf helemaal laten gaan.

Focus op wat goed gaat

Deze blog begon ik met de verleidingen op feestjes en partijen waar ik beter mee om kan gaan. Maar beter is natuurlijk om de focus te verleggen en te kijken naar wat wel goed ging. Door bewust stil te staan bij de dingen die goed gaan, versterk ik het besef dat ik in deze paar weken al mooie dingen heb bereikt. Afgelopen week deed ik iedere dag een thuis workout via YouTube, heb ik flink wat stappen gemaakt en geïnvesteerd in een goede nachtrust.

Dit vertaalt zich niet direct terug op de weegschaal, maar ik blijf ook komende week weer mijn best doen. Het resultaat van de voorgaande twee weken is een gewichtsverlies van -2,6 kg en een stijging van het percentage in vet: +2,2%. Het resultaat van afgelopen week is: 0,0 kg. Oftewel, ik ben niet aangekomen, maar ook niet afgevallen. En ik word er chagrijnig van, maar mijn vetpercentage is alweer gestegen met maar liefst +1,7%. De totale stand van zaken is dan in 3 weken tijd: -2,6 kg in gewicht en +2,9% in vet. Mijn metingen doe ik met de InBody smart weegschaal. To do: niet bij de pakkeneer gaan zitten, maar volhouden nu. Juist op zo’n punt heb ik de neiging om te denken: “Laat maar zitten. Zie je, het werkt allemaal niet. Ik eet wel helemaal niets of ik prop mij vol.” Maar ik probeer die gedachten weg te wuiven en te focussen op de goede dingen! En dus ben ik weer een nieuwe week gestart met goede moed en een lekker ontbijt. Let’s go!

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

tastybasics logo