Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Persoonlijke blog over leefstijl

Cultuur en Media / Reviews
netflix

Met al die streamingdiensten weet je toch gewoon niet meer wat je moet kijken? Stefani to the rescue, want ik heb weer wat toffe kijktips voor je op een rijtje gezet. Zo hoef je geen tijd te verspillen aan eindeloos zappen, maar kruip je meteen lekker op de bank. De kijktips van films en series uit deze blog kun je (bijna) allemaal streamen via o.a. Netflix, Videoland, HBO, Disney+, Apple tv, NL Ziet en/of Prime. Maar natuurlijk deel ik ook de leukste tips voor de nieuwste bioscoopfilms.

Binnenkort in de bioscoop: The Wild Robot

Dit spectaculaire avontuur volgt een robot, ROZZUM unit 7134, oftewel “Roz” op haar reis. Na een schipbreuk strandt ze op een onbewoond eiland en moet ze zich zien te redden in de wildernis. Langzaam maar zeker bouwt ze een band op met de dieren op het eiland en ontfermt ze zich zelfs over een weesgansje. Het is een hartverwarmend verhaal over zelfontdekking, waarin op een boeiende manier wordt gekeken naar de brug tussen technologie en natuur en onderzocht wordt wat het betekent om te leven en verbonden te zijn met het leven om je heen. The Wild Robot draait vanaf 26 september a.s. alleen in de bioscoop.

Lady at the Lake

In de mini dramaserie Lady in the Lake bijt een Joodse huisvrouw zich vast in het mysterie rond de moord op een jonge zwarte vrouw. De serie speelt zich af in de jaren 60 in Baltimore waarbij onderwerpen als Joods zijn, racisme en mensenrechten door elkaar lopen. De hoofdrol wordt geweldig gespeeld door Natalie Portman, maar ook de rest van de acteurs zijn goed. De serie krijgt online volop “rotten tomatoes” maar wat mij betreft niet terecht. De serie is een beetje edgie, intrigerend en zit goed in elkaar. Wel duurt het even voordat het moordmysterie écht op gang komt. Lady in the Lake is te zien via AppleTV+.

Dertigers

Je kent de Nederlandse serie Dertigers nog niet? Dan bof je, want er zijn inmiddels al vijf seizoenen bomvol afleveringen over een vriendengroep die worstelen met herkenbare dertigersdilemma’s: vragen over werk, issues in de liefde, het krijgen van kinderen of pubers in huis. De vriendengroep probeert elkaar door de uitdagingen van het leven heen te helpen. Het vijfde seizoen wordt gespeeld door een nieuwe cast, maar ook dit seizoen is weer zo’n succes dat seizoen 6 al is aangekondigd. Dertigers is te zien via NLZiet.

Accidente

Ben je in voor spanning en duister? Dan is de Mexicaanse dramaserie Accidente misschien wel iets voor jou. In deze serie wordt de nachtmerrie van iedere ouder werkelijkheid. Bij een tragisch ongeval op een kinderfeestje komen drie kinderen om. Bij aflevering 1 had ik direct een brok in mijn keel. De serie volgt in de nasleep van dit drama vier families. De ouders leggen de schuld bij elkaar en koesteren wrok. Was het een ongeluk of is er sprake van schuld? Iedere aflevering heeft nieuwe hoogtepunten waardoor je blijft kijken om te zien hoe dit drama zich verder ontvouwt. Natuurlijk moet je ‘m Spaanstalig kijken. Accidente is te zien op Netflix.

The perfect Couple

The Perfect Couple is een korte dramaserie over rijke mensen, een mislukt huwelijksfeest en een lijk. De zoon van een steenrijke schrijfster Greer, gespeeld door Nicole Kidman, gaat trouwen met Amelia. Greer vindt de simpele Amelia niet goed genoeg om deel uit te maken van het perfecte gezin. Maar hoe perfect is het gezin eigenlijk? Tijdens de voorbereidingen voor het huwelijk lopen de spanningen hoog op. Op de dag van de bruiloft wordt er een lijk gevonden. Was het een ongeluk, zelfmoord of toch een misdrijf? Als je een ijzersterk moordmysterie verwacht dan moet ik je helaas teleurstellen, maar de cast maakt een hoop goed. The Perfect Couple is te zien op Netflix.

Rebel Ridge

Als Terry Richmond onderweg is naar een typisch Amerikaans plaatsje Shelby Springs met een flinke soms geld op zak wordt hij aangehouden door de politie. Compleet oneerlijk wordt zijn geld ingepikt, die hij nodig heeft voor de borgtocht van zijn neef. Wat de corrupte politie niet voorzien had, is dat Terry Richmond het hier niet bij laat zitten en de strijd aan gaat. Hij moet het opnemen tegen de gevechtsklare agenten, maar heeft zelf ook de nodige ervaring. In griffier Summer vindt hij een bondgenoot in een bloedstollend kat en muis spel. De twee raken verstrikt in een diepgewortelde samenzwering in het afgelegen dorp. Ik vond het een goede actiethriller. Alleen al de hoofdrolspeler is de moeite waard om deze film te kijken. Rebel Ridge is te zien op Netflix.

Lees hier meer kijktips voor films en series

SHARE: 

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

tastybasics logo