Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Persoonlijke blog over leefstijl

Kids / Leuke dingen / Reviews
super chill

Vandaag is het World Mental Health Day. Een dag waarop onze mentale gezondheid in de schijnwerpers staat. Speciaal op deze dag lanceert Super Chill gloednieuwe kletskaarten. Deze kaarten helpen ouders en verzorgers om open gesprekken te voeren met hun kinderen over hun mentale gezondheid. De kaarten zijn ontwikkeld in samenwerking met kinderpsychologen en pedagogen. En bieden een speelse en laagdrempelige manier om belangrijke onderwerpen te bespreken met kinderen, zonder dat het meteen zwaar of beladen wordt.

Mentale gezondheid verdient aandacht

De kletskaarten bevatten tien vragen die als gespreksstarters dienen. Zo kun je als ouder of verzorger met kinderen op een natuurlijke en ontspannen manier praten over hoe ze zich voelen. Hiermee hoopt Super Chill de drempel te verlagen om dit soort gesprekken te voeren. Mentale gezondheid zou net zo bespreekbaar moeten zijn als elk ander onderwerp in ons dagelijks leven. Voor Super Chill past dit, naast de speelse bewegings- en kalmeringsoefeningen die ze aanbieden in de Super Chill app en op Videoland in de missie van de stichting van tien miljoen kinderen in Europa met een gezonde en positieve mindset!

Mentale gezondheid in de schijnwerpers

Op World Mental Health Day staat mentale gezondheid wereldwijd in de schijnwerpers. Super Chill grijpt deze kans aan om grote mensen de tools te geven om mentale gezondheid bespreekbaar te maken. Met de kletskaarten kunnen ouders vanaf nu elk moment benutten om op een fijne manier met hun kinderen te praten over hun gevoelens – zonder het idee te hebben dat ze meteen een “zwaar gesprek” hoeven te voeren. Want mentale gezondheid verdient aandacht, maar wel op een fijne, toegankelijke manier!

Wat maakt de Super Chill kletskaarten zo speciaal?

  • Chill en toegankelijk: Eenvoudige vragen die zorgen voor superchille gesprekken.
  • Pedagogisch onderbouwd: De vragen zijn ontwikkeld door experts in kindontwikkeling.
  • Perfect voor elk moment: Handig voor het slapen gaan, aan de keukentafel of gewoon op de bank.

We weten dat het voor veel grote mensen een uitdaging kan zijn om het gesprek over mentale gezondheid aan te gaan, daarom hebben we deze kaarten ontworpen. Ze maken het super makkelijk en superchill om dit onderwerp bespreekbaar te maken,” zegt het Geert Pelsma, managing director van Super Chill.

SHARE: 

GERELATEERD

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

tastybasics logo