Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Persoonlijke blog over leefstijl

Reviews
werk

Ik was kandidaat-notaris nu ben ik blogger. Jarenlang had ik gestudeerd om de status van kandidaat-notaris te bereiken. Maar toen ik eenmaal in die positie werkzaam was, vond ik het alles behalve leuk. Ik had continu het gevoel dat ik niet goed genoeg was. Mijn energie daalde naar het vriespunt en het werd zelfs zo erg dat ik in mijn lunchpauze huilend op een bankje in het park zat. Veel te laat ging ik op zoek naar een nieuwe baan. Mijn advies? Blijf niet ergens hangen waar je niet happy bent.

Verandering is spannend

In stilte ging ik op zoek naar een nieuwe baan. Ik durfde hier niet open over te zijn bij mijn werkgever of collega’s. Nu blijkt dat dit ook de meest gebruikelijke manier is om een nieuwe baan te zoeken. In stilte ander werk zoeken is heel normaal. Het is een persoonlijke keuze waar je je niet bezwaard over hoeft te voelen. Bovendien komt het steeds meer voor dat mensen switchen van baan. Het hangt natuurlijk af van je relatie met je werkgever of manager, maar je baan blijft een zakelijke overeenkomst.

Voor veel mensen is het een grote stap om op zoek te gaan naar een nieuwe baan. Het is namelijk makkelijker om de bekende weg te kiezen, maar leren, groeien en ontwikkelen doen we juist als we uit onze comfortzone stappen. Maar hoe zoek je een nieuwe baan als je nog bij een andere werkgever werkt? Als je weet wat je zoekt, start je zoektocht met vacatures zoeken. Maar als je niet precies weet wat je leuk vindt, dan is het belangrijk om dit eerst te onderzoeken.

Door de bomen het bos niet meer zien

Online vind je op dit moment meer vacatures dan ooit. Het aanbod is groot waardoor de mogelijkheid bestaat dat je niet meer weet waar je moet zoeken. Het kan helpend zijn om hulp in te schakelen als je een baan zoekt. Zo zijn er volop werving- en selectiebureaus die jou ondersteunen bij het vinden van nieuw werk. Een dergelijk bureau heeft volop contacten met werkgevers en bemiddelt voor kandidaten die werk zoeken. Door goede vragen te stellen, weten de recruiters van een dergelijke bureau wat voor soort werkgever goed bij jou past. Ze kunnen helpen bij het updaten van je CV, selecteren geschikte vacatures en bieden hulp bij sollicgesprekken en salarisonderhandelingen. Meestal zijn hier geen kosten aan verbonden voor de werkzoekende. Op deze manier hoef je niet op te zien tegen de zoektocht. Het vinden van nieuw werk hoef je niet alleen te doen!

Lees meer over mij: Stefani gets fit!

SHARE: 

WELKOM OP MIJN BLOG!

Beaumont Amsterdam

EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is Stéfani, 38 jaar, getrouwd en werkende mama van twee jongens. Op eigen kracht veranderde ik mijn leefstijl van ‘couch potato’ naar ‘fitmom’. Mijn persoonlijke zoektocht is uitgegroeid in een passie voor gezond leven. Ik geef je een inkijkje in mijn persoonlijke leven en hoop je te enthousiasmeren om bewustere keuzes te maken en álles uit het leven te halen. Lees verder: Over mij.

fitbit logo

tastybasics logo