“We vragen je zoon of dochter een etui en een koptelefoon mee te geven”. De vakantie is over en mijn kind zit nu in groep 3. Een belangrijk schooljaar, want nu leert hij écht lezen, schrijven en rekenen. De koptelefoon wordt in de klas gebruikt om individueel te werken met een tablet of computer. Klaslokalen worden steeds voller en er wordt meer individueel lesgegeven dan vroeger. Zo krijgen kinderen vaker opdrachten om zelf mee aan de slag te gaan. In een klas met 30 kinderen wordt er dan veel van je concentratie gevraagd. Een goede koptelefoon is dan een goed hulpmiddel voor betere concentratie en minder afleiding. Maar welke koptelefoon kies je dan?
Speciaal ontworpen voor kinderen
Kies voor een kinderkoptelefoon. Kinderkoptelefoons zijn speciaal ontworpen voor de oren en kleine hoofden van kinderen. Zo sluit de koptelefoon goed over de oren. Een vereiste is absoluut volumebegrenzing. Het is belangrijk dat de oren zoveel mogelijk beschermd worden om gehoorverlies te voorkomen. Daarnaast zijn natuurlijk het comfort, de pasvorm en duurzaamheid van belang.
Wist je dat door hoge volumes 30% van alle kinderen gehoorbeschadiging oploopt voor hun 18de verjaardag?
Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 7 Nederlandse kinderen tussen de 9 en 11 jaar gehoorschade heeft. Ik schrok van dit feit, omdat op deze leeftijd uitgaan nog niet eens aan de orde is. Kinderen zijn gevoeliger voor gehoorbeschadiging dan bijvoorbeeld volwassenen. Ze zijn immers nog in ontwikkeling. Het kan dan ook gevaarlijk zijn om je kind zomaar een koptelefoon voor volwassenen te geven, omdat het geluid harder kan. In de verpakking van de kinderkoptelefoon vind je meer informatie over gehoorbescherming.
Oerrr sterk
Mijn keuze is gevallen op de WiseQ Junior kinderkoptelefoon, een koptelefoon die speciaal is gemaakt voor kinderen tussen de 3 en 9 jaar. Deze koptelefoon voldoet aan alle eigenschappen die ik belangrijk vind. Met de volumebegrenzer hoef ik niet bang te zijn dat het geluid te hard staat. De hoofdband is verstelbaar en gemaakt van super zacht en flexibel SoftTouch materiaal. Hierdoor sluit de koptelefoon goed aan op het hoofd van mijn kind. Bovendien is de koptelefoon zeer buigbaar en kan het tegen een stootje. Dat is een fijne gedachte, omdat ik voorzie dat de koptelefoon vast een paar keer per week op de grond valt en iedere dag in de schooltas wordt gepropt.
Niet alleen op school is een kinderkoptelefoon handig. De WiseQ Junior kinderkoptelefoon kun je overal gebruiken worden om van muziek, luisterboeken of filmpjes te genieten. Wat een leuke extra functionaliteit is, is de Dual Share modus. Hierdoor kunnen twee koptelefoons aan elkaar verbonden worden. Zo kunnen mijn jongens samen muziek luisteren en filmpjes kijken. Bij het gebruik van de koptelefoons thuis merk ik al direct dat mijn jongens meer rust vinden met de koptelefoon op. Ze zijn dan echt even met hun eigen ding bezig. Anders is rustig op de bank zitten er echt niet bij, want binnen no time zijn ze alweer aan het stoeien en rollen ze over elkaar heen. De WiseQ Junior kinderkoptelefoon is verkrijgbaar in drie verschillende kleuren: zwart, blauw en roze. Maar écht leuk is dat je de koptelefoon kunt pimpen met het bijgeleverde stickervel. Mijn kinderen vonden het een feestje om hun eigen koptelefoon te mogen versieren.
Koop de WiseQ Junior kinderkoptelefoon bij Bol.com